firewall

De Firewall, een belangrijk deel van uw computer beveiliging.

Bijna iedereen weet dat computers gebruik maken van een firewall, maar weten niet waarom dit erg belangrijk is. Ook zijn de meeste computer gebruikers weinig op de hoogte van wat de beveiligingssoftware wel of niet kan. Het komt dus vaak voor dat gebruikers zich veilig achten, en juist daardoor een groter risico lopen.
PC Hulplijn informeert en controleert u graag over een goede beveiliging voor uw computer. Kijk onderaan op deze pagina naar de mogelijkheden.

Zonealarm beschikbaar voor windows Vista

De populaire firewall Zonealarm van Check Point is eindelijk in een Vista-versie uitgekomen. Naast de bekende gratis firewall is ook een completere beveiliging, genaamd ZoneAlarm Internet Security Suite 7.1 voor Vista, uitgebracht.

De ontwikkeling van de nieuwe versies voor Vista duurde langer dan verwacht vanwege de kernelbescherming (PatchGuard) die in het nieuwe vista besturingssysteem actief is. Microsoft gaf na flinke kritiek van diverse softwareproducenten eind vorig jaar pas toegang tot de kern van Vista.

Firewall informatie

Een firewall is naast een goede virus- en spyware scanner een noodzakelijk middel om te computer compleet te beveiligen. Een firewall controleert al het internetverkeer en zorgt er voor dat er niemand ongewenst binnen kan komen. Een goede firewall is een essentieel middel en kan al heel wat narigheden voorkomen. Echter buitengewoon belangrijk is dat de gebruiker de werking van de firewall begrijpt, anders kunnen er alsnog kwaadaardige programma's toegang krijgen tot uw netwerk of machine, met alle gevolgen van dien.

PC Hulplijn

Go to top