Virus verwijderen

 

PC Hulplijn verwijdert dagelijks virussen, trojan’s en andere varianten van computers en is daardoor op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Tegenwoordig worden virussen vaak heel doordacht ingezet wat ervoor zorgt dat beveiliging programma’s lang niet altijd in staat zijn om een virus tegen te houden of te verwijderen. Ook kunnen ze de rechten van u als gebruiker en van de virusscanner blokkeren. Het verwijderen van een virus kan daarom zeer lastig zijn. 

Direct Computerhulp nodig?
Bel 0900 4444 333 (90cpm)

Virus en Trojaans paard snel verwijderd via hulp op afstand.

Werkwijze:

  • Via hulp op afstand.
  • PC Hulplijn begeleidt u door de eerste stappen, hierna hoeft u zelf niets te doen!
  • De pc zal minstens 1 keer opnieuw moeten worden gestart.
  • Bij ernstige gevallen zal er in veilige modus moeten worden gewerkt.
  • Na verwijderen zal de pc en de virusscanner nog moeten worden gecontroleerd op de juiste beveiligingsinstellingen.

Het doel van een virus

Een virus kan verschillende functies hebben. Het kan bijvoorbeeld uw toetsaanslagen doorgeven zodat uw wachtwoorden en bankgegevens bekend worden gemaakt. Ook kan een virus vanaf uw computer SPAM mail verzenden naar andere gebruikers. Een virus kan er zelfs voor zorgen dat er een ‘deurtje’ wordt geopend zodat iemand anders ongemerkt toegang kan verschaffen op uw pc via het internet.
Ransomware is een redelijk nieuw virus waarbij persoonlijke bestanden worden verminkt en er flink wat losgeld wordt gevraagd om weer toegang te krijgen. En zo zijn er nog diverse andere varianten te bedenken.

Virussen verspreiden is lucratieve business

Het maken en verspreiden van virussen is tegenwoordig omvangrijk verdienmodel voor de cybercriminelen. Het grote voordeel is ook nog dat ze een wereldwijde 'markt' hebben met miljarden systemen en slachtoffers. Virusverspreiders zijn gemakkelijk in staat om onopgemerkt te blijven omdat ze gebruik maken van de systemen van slachtoffers. Onderzoeken wijzen regelmatig uit dat er enorm veel computers in huishoudens onderdeel zijn van een virus-netwerk zonder dat de eigenaar het zelf door heeft.

PC Hulplijn

Go to top