Mail

 

PC Hulplijn kan u uitstekend helpen bij al uw email vragen en problemen. We bieden ondersteuning op de meeste email programma's, zoals bijvoorbeeld Microsoft Outlook, Outlook Express, Windows Live Mail, Thunderbird en Incredimail. Via hulp afstand kunnen wij u bijvoorbeeld assisteren met het aanmaken en instellen van een nieuw email adres, Problemen met het ophalen of verzenden van email, het importeren van mail naar een ander programma; opstart problemen en beschadigde email bestanden.

Direct hulp nodig? Bel naar onze helpdesk; onze ICT specialisten zitten voor u klaar!


 

De Online Helpdesk op afstand voor al uw mail instellingen en problemen

Veel voorkomende problemen zijn:

bijlages in de mail mogen niet al te groot zijn
Per ongeluk een te grote email willen verzenden?

Dat is een probleem want dan werkt het mail programma niet meer goed en krijgt u ook geen email meer binnen. PC Hulplijn lost dit handmatig op door mee te kijken op uw computer. Afhankelijk van het email programma is dit maximaal een kwartiertje werk.


Outlook start niet meer op / werkt niet meer

Outlook start niet op

Via hulp op afstand bekijken we eerst wat het echte probleem is, het is belangrijk om te weten om welke versie van outlook het gaat. We zorgen ervoor dat het mailbestand wordt veilig gesteld om daarna met een oplossing te komen.

Opnieuw installeren van Outlook of een ander email programma

outlook-installatie-herstellen
Tijdens de overstap naar een nieuwe computer en/of naar een nieuwe besturingssysteem wilt u graag alle mail meenemen. De mail bestanden dienen dan geïmporteerd te worden en dat geldt ook voor de aangemaakte contactpersonen. Voor het opnieuw installeren kunnen we u via hulp op afstand helpen. Zorg ervoor dat bij Outlook de installatie cd en de installatiesleutels beschikbaar zijn.

Ook bij andere functionele problemen zijn we meestal in staat om het mailprogramma te herstellen, of in te stellen naar uw specifieke wensen.
 

Aanmaken, instellen en configureren van een nieuw email account of alias

 

Wilt u een nieuw emailaccount aanmaken voor uw werk of andere gebruikers dan kan PC Hulplijn u via hulp op afstand eenvoudig helpen. PC Hulplijn maakt het voor u aan, even testen of het werkt en u kunt aan de slag! Bij het instellen van een mailaccount van uw provider of domein heeft u wel gegevens nodig die in het programma moeten worden genoteerd, zoals inlognaam en wachtwoord. Het wachtwoord kunt u uiteraard zelf intikken zonder dat wij deze zien.

Krijgt u geen email meer binnen?

Dit kan meerdere oorzaken hebben zoals mail die in ‘postvak uit’ vastzit, verkeerde accountinstellingen, problemen met beveiliging, maar ook een mailbericht die vastzit in de postbus bij uw mailprovider. PC Hulplijn kan het probleem op afstand voor u testen en als de oorzaak bekend is is het vaak zo weer gepiept.
 

Kunt u geen email meer verwijderen of verplaatsen?

Dit houdt meestal in dat het mailbestand te groot is geworden of corrupt geraakt is. Dit komt nog wel eens voor bij outlook en outlook express. Gelukkig is het wel op te lossen, gemiddeld duurt dit ongeveer 10 tot 20 minuten. Het outlook bestand van Office dient soms gerepareerd te worden, wat in een aantal stappen zal moeten gebeuren.

Zomaar mailtjes kwijtgeraakt?verloren mail herstellen

Het is de vraag wat de oorzaak van dit probleem is en dat zal even moeten worden uitgezocht. Over het algemeen kunnen we op de computer de verloren mails wel terugvinden, maar helaas is er niet altijd garantie dat de mailtjes kunnen worden achterhaald. Bij belangrijke mail is het zeker een poging waard en kan PC Hulplijn u uitsluitsel geven of de mail wel of niet kan worden teruggeplaatst.

Synchroniseren van een agenda met outlook, Gmail of andere clients

PC Hulplijn kan u helpen met het instellen en synchroniseren van uw agenda om deze inzichtelijk te krijgen op al uw apparaten, zoals computer, tablet of smartphone.

PC Hulplijn heeft o.a. kennis van de volgende programma’s:

 • Microsoft office Outlook (2000, XP(2002), 2003, 2007, 2010, 2013)
 • Outlook Express voor Windows XP
 • Windows Mail en Windows Live Mail
 • Hotmail.com , outlook.com, live.com
 • Gmail
 • Mozilla Thunderbird
 • Incredimail

Werkwijze

 • Via computerhulp op afstand.
 • PC Hulplijn begeleidt u door de eerste stappen, hierna hoeft u zelf niets te doen!
 • Afhankelijk van het probleem kan het zijn dat uw email account gegevens nodig zijn hou deze dus bij de hand.
 • Bij het aanmaken van een nieuwe email account doorlopen we samen de noodzakelijke stappen.

Kosten
De tijdsduur is afhankelijk van uw vraag of probleem, maar 20 minuten is de gemiddelde tijd die nodig is.


 

PC Hulplijn

Go to top