nep beveiliging | update tot februari 2012

Hierbij een nieuwe lijst met namen van nep-beveiliging programma's die de afgelopen 3 maanden zijn verschenen.

Al deze nep programma's nestelen zich ongevraagd op de computer. De trucjes die gebruikt worden zijn veelal zogenaamde updates van Adobe Flash die binnenkomen via een website die gehackt is door deze organisatie. Maar ook het openen van een bijlage in een (ongewenste) email kan dit probleem veroorzaken.

Door middel van diverse waarschuwingen word je bang gemaakt en aangespoord om het pakket te kopen.

  • Het verwijderen lukt niet op de reguliere manier en terwijl de huidige virusscanner op de computer geen alarmbellen laat rinkelen.
  • Het kan ook voorkomen dat de virusscanner is uitgezet.
  • Ook wordt het beveiligingscentrum van Windows zelf onder handen genomen en kan er niet zomaar een andere spyware- of virusscanner worden geinstalleerd.
  • Ook andere reguliere programma's kunnen niet worden gestart en komt de nep beveiliging op met een waarschuwing over een infectie.
  • Tevens zal je merken dat je niet zomaar kunt surfen op het internet, want er wordt dan continue een waarschuwing weergegeven.
  • Nieuw is dat sommige varianten persoonlijke bestanden verwijderen of verminken waardoor ze niet meer te redden zijn!

​

Alle onderstaande programma's zijn nep en proberen met valse maar betrouwbaar ogende meldingen je over te halen om het programma te kopen. Ook kunnen de meeste reguliere spyware en virusscanners dit lang niet altijd voorkomen of verwijderen.

Voor hulp met het verwijderen van deze nep software kan je bellen naar de helpdesk: 0900-5555533. In de meeste gevallen is het met 15 minuten weer helemaal verwijderd.

Het betreft de volgende namen:

PC Hulplijn

Go to top