Nep beveiliging verwijderen

 

 Nep beveiliging is één van de grootste ergenissen van pc gebruikers. Via een trojan komt deze binnen in het systeem waarna er allerlei beveiligings- of stabiliteits waarschuwingen op het beeldscherm verschijnen. Het programma ziet er meestal goed verzorgd uit waardoor het betrouwbaar lijkt. Niets vermoedende pc gebruikers volgen de aanwijzingen op, waarna het nep programma zichzelf nog dieper nestelt in het systeem en om betaling vraagt voor het verwijderen van de virussen op de computer (die er dus niet zijn).

Lange historie

Al sinds 2005 volgt PC Hulplijn deze ontwikkelingen op de voet en zien we een toename met allerlei verschillende programma namen, maar ook dat de nieuwere varianten telkens lastiger te verwijderen zijn. De organisatie(s) achter deze praktijken verdienen hoogstwaarschijnlijk goed aan het ontwikkelen van deze spyware. Het wordt wereldwijd verspreidt en kennelijk zijn er voldoende mensen die een betaling doen. Deze cybercriminelen doen flink hun best om hun software betrouwbaar te doen laten lijken door het in een fraai jasje te gieten en ook te koppelen aan gelijknamige websites die er verzorgd en officieel uit zien. Duizenden namen zijn al gelanceerd de afgelopen 6 jaar en het volgt elkaar in een rap tempo op. Wees dus bedacht tijdens het gebruik van het internet.

 

nep beveiliging geeft valse meldingen om de gebruiker te misleiden en tot betaling over te gaan

Op verschillende manieren kan je de dupe worden van deze nep beveiliging:

  • Het openen van een link of bijlage in een e-mail.
  • Het downloaden van muziek of films via een download netwerk.
  • Het verspreidt zich via social media, bijv via advertenties.
  • Websites van goed bedoelde instellingen die zijn gehackt.
  • malafide advertenties bijv. via google adwords.
  • Nep update meldingen over bijv. adobe acrobat reader of java.

 

Virusscanners voorkomen dit nauwelijks

Het grote probleem is dat de meeste -bonafide- beveiligingsprogramma's niet kunnen voorkomen dat deze spyware zich op de computer nestelt. Wanneer deze nep beveiliging zich heeft geïnjecteerd in het systeem wordt de aanwezige virusscanner ook vaak aangepakt en functioneert deze niet meer zonder dat de gebruiker het door heeft.
Ook blokkeert en voorkomt deze nep beveiliging tegenwoordig het downloaden en installeren van andere scanners. Handmatig verwijderen is dan de enige optie en dat doet PC Hulplijn dagelijks op de geïnfecteerde computers. Heb je last van zo'n vervelend pakket, aarzel dan niet en bel PC Hulplijn om het probleem via hulp op afstand op te laten lossen. Hoe langer deze spyware op de pc aanwezig is, hoe beter het zich nestelt in het systeem en dat maakt het weer lastiger om het te verwijderen. Wacht dus niet en bel. PC Hulplijn is gemiddeld een kwartier bezig met het verwijderen.

PC Hulplijn

Go to top