IBAN Phishing mails in opmars

Phishing mail lokt ING gebruikers naar malafide website

Let goed op mail berichten omtrent IBAN. Cybercriminelen maken in deze periode handig gebruik van de overgang die plaatsvindt en de onwetendheid over IBAN. Onderstaande mail is de afgelopen dagen massaal verspreid. Hierin wordt uitgelegd dat er een nieuwe betaalpas besteld dient te worden, omdat de 'oude' betaalpas niet meer gebruikt kan worden. Dergelijke mails zien er vaak verraderlijk goed uit. Gelukkig is de malafide website van waar de internet link ( Bestel uw IBAN betaalpas ) naar toe verwijst, reeds geblokkeerd.
Banken zullen nooit via email dergelijke berichten versturen. Mocht u een phishing mail in uw postvak hebben, klik dan vooral niet op een link, maar verwijder de mail direct. 

Voorbeeld Phishing mail:

Let op! u bent nog niet over op IBAN

mail omtrent IBAN lokt gebruiker van ING met phishing
Iedereen krijgt een langer rekeningnummer
 
IBAN uitleg
 
Vanaf 30 augustus 2014 gebruikt iedereen in Nederland een langer rekeningnummer. Dit is de IBAN (International Bank Account Number.) In de Nederlandse IBAN komt voor uw huidige rekeningnummer: de landcode NL, een controlegetal (2 cijfers), een code van uw bank (4 letters) en een of meer nullen.
 
Let op!
Heeft u nog een betaalpas zonder IBAN? Deze zal na 30 augustus niet meer functioneren. Bestel uw nieuwe betaalpas met de IBAN  gratis via onderstaande link.
 
Bestel uw IBAN betaalpas.
 
IBAN is niet nieuw en iedereen heeft al een IBAN. Misschien heeft u het al eens gebruikt voor een betaling naar het buitenland. Wat wel nieuw is, is dat IBAN per 30 augustus 2014 uw oude 9-cijferige rekeningnummer vervangt voor betalingen en bankieren binnen Nederland. Het is belangrijk dat u uw IBAN betaalpas op tijd besteld.
 
Het gebruik van IBAN komt voort uit Europesewetgeving. Consumenten en bedrijven moeten volgens deze wetgeving sinds 1 augustus 2014 IBAN gebruiken bij al hun betalingen. Het doel van deze wetgeving is ervoor te zorgen dat alle betalingen in euro's binnen het SEPA-gebied (Single Euro Payment Area) op dezelfde manier worden uitgevoerd. Geld overmaken tussen de landen hiervan verloopt daardoor op dezelfde manier en efficiënter. U weet waar u aan toe bent.

 

PC Hulplijn helpt

Wanneer u toch op de link hebt geklikt en op de website bent beland, dan helpen we u graag om de computer te controleren op verdachte processen. Een controle met een virusscanner is lang niet altijd afdoende.

PC Hulplijn

Go to top