windows update

Microsoft stopt met ondersteuning voor Windows XP SP2 en Vista

Microsoft komt met een verplichte browserkeuzeMicrosoft meldt op haar website dat Windows Vista zonder servicepack en Windows XP met Service Pack 2 niet meer worden ondersteund.
Belangrijk is dus om up to date te blijven met deze systemen om in de toekomst gewoon automatische updates binnen te krijgen.

Wanneer je na de beëindiging van de ondersteuning een van deze versies gebruikt, kan je geen beveiligingsupdates voor Windows meer ontvangen.

De ondersteuning voor Windows Vista zonder servicepacks is beëindigd op 13 april 2010.
De ondersteuning van Windows XP met Service Pack 2 (SP2) wordt beëindigd op 13 juli 2010.

computer start niet meer op na windows update

update windows xp zorgt opstartprobleem met een blauw schermEen update van Microsoft bedoeld voor windows xp machines, kan er voor zorgen dat de computer niet meer opstart en er een blauw scherm verschijnt met een foutmelding. Het betreft de volgende update: KB977165
Ook het opstarten in veilige modus werkt niet meer en dus kan het probleem niet zomaar worden opgelost.

Inmiddels is er wel een oplossing mogelijk. Er is hiervoor wel een standaard windows XP installatie cd voor nodig.

Belangrijke beveiligings update voor internet explorer

beveiligings update internet explorer Vanaf vanavond 19:00 17 december 2008 verspreidt microsoft via de automatische update functie een belangrijke update (KB960714) om een lek te dichten in de internet explorer browsers. Begin deze week is bekend gemaakt dat alle versies van internet explorer een fout bevat waardoor vanaf gehackte websites misbruik kan worden gemaakt van deze lek.

Updates voor Vista, maar Service Pack 1 wordt 2008

Service Pack 1, waar veel Vista gebruikers, maar ook veel "nog niet"-Vista gebruikers op zitten te wachten, zal pas in 2008 worden verspreidt. Een groot aantal particulieren maar met name bedrijven wachten bewust op deze Service Pack omdat dan de eerste kinderziektes uit dit nieuwe systeem zijn. Wel heeft Microsoft onlangs een viertal updates uitgebracht voor windows Vista, welke de compatibiliteit, stabiliteit en de (opstart)snelheid moet verbeteren. Zo zijn er o.a. problemen opgelost met de draadloze verbindingen, maar ook moet de batterij van laptops het langer kunnen uithouden.

7 updates voor windows systemen op dinsdag patchag

Microsoft heeft aangekondigd op de maandelijkse patchdag 7 lekken te verhelpen. Deze updates worden vanaf dinsdag 9 oktber verspreid. De 7 updates worden afzonderlijk bestempeld als "kritisch" of "ernstig". De updates komen onder windows Xp, 2003 en Vista in principe automatisch binnen.

problemen na installatie Windows beveiligings updates

De beveiligings updates die deze week beschikbaar zijn gesteld, kunnen verschillende problemen veroorzaken. Het betreft (één van) de volgende updates:

KB933566, KB935839, KB935840

Pagina's

PC Hulplijn

Go to top