usb

USB 3.0 binnenkort uitkomt?

USB (Universele Seriële Bus) is een standaard voor de aansluiting van randapparatuur bij computers. Het vervangt de langzame parallelle en seriele poorten. Voornamelijk doordat de snelheid van data overdracht met USB vele malen sneller is. Een voordeel van USB is dat deze de stroomvoorziening van de aangesloten randapparatuur kan verzorgen. Eigenschappen USB: De ontwerpers van USB hadden zich een aantal doelen voor ogen gesteld:

  • De belangrijkste doelstelling was om alle afzonderlijke poorten van een computer door één enkele standaard te vervangen.
  • Harry Potter-virus verspreidt zich via usb-sticks

    Verschillende websites maken melding over een zogenaamde Harry Potter virus, welke verstopt zit in een word document. Dit document heeft de naam "Harry Potter and the Deathly Hallows". Het virus maakt o.a. nieuwe gebruikers accounts aan met de volgende bekende namen: Harry Potter, Hermione Granger and Ron Weasley. Wat te doen? Het virus is redelijk onschuldig en lijkt meer op een grap. Wel dient het virus uitgeschakeld en verwijderd te worden, met behulp van een goed werkende virusscanner, om te voorkomen dat het zichzelf blijft verspreiden.

    PC Hulplijn

    Go to top