telebankieren

telebankierders ING lopen risico vanwege gevaarlijk virus

De laatste weken lopen met name ING telebankierders gevaar om misleidt te worden door een intelligent virus die de TAN codes aanpast waardoor transacties worden doorgesluisd naar een andere bankrekeningnummer.

ABN AMRO klanten opnieuw dupe van gevaarlijk virus

Afgelopen week is er een nieuw virus in omloop gebracht welke in staat is om rekeningen te plunderen van klanten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van telebankieren. Het virus dringt de computer binnen via een kwetsbaarheid in internet explorer. ABN AMRO lijkt het enige doelwit te zijn, maar het virus kan in theorie ook andere banken misbruiken. ABN AMRO heeft inmiddels een aanpassing gedaan waardoor het virus geen schade meer kan aanrichten.

Rabobank Telebankieren-extra wordt door virusscanner gezien als trojan

Gebruikers van Rabo Telebankieren-extra zullen problemen ondervinden als ze op hun systeem AVG anti-virus of NOD32 hebben draaien. De laatste updates, welke automatisch plaatsvinden, zorgen er voor dat programma onderdelen van Rabo Telebankieren-extra worden gezien als een bedreiging. Deze zogenaamde trojans worden in quarantaine gezet of direct verwijderd, waarna telebankieren niet meer gebruikt kan worden. Wat te doen?

PC Hulplijn

Go to top