msn-virus

windows live messenger en hotmail gebruikers hebben last van phishing

misbruik van messenger account gegevens Gebruikers van Windows Live Messenger en/of Hotmail hebben de laatste tijd veel last van phishing. Berichten die binnenkomen als een lokkertje met een internet link waar je op moet klikken en waar dan weer je inloggegevens worden gevraag om door te kunnen gaan. Deze mailtjes zijn afkomstig van bestaande en bekende contactpersonen waarvan hun inloggegevens worden misbruikt. Voorbeelden van dergelijke phishing mails: hey

Geef je msn gegevens niet prijs aan party-photo-shoot.com

misbruik van msn of hotmail gegevensDe website party-photo-shoot.com is nep en bedoeld om te vissen naar je inloggegevens van je msn / hotmail account. Met deze informatie kunnen ze inloggen met jouw gegevens en sturen ze naar al je contactpersonen een soortgelijk bericht door.

misbruik geheimbericht.nl MSN of hotmail gegevens

misbruik van msn of hotmail gegevensPas op voor misbruik van je MSN messenger of hotmail gegevens! Er zijn weer mailtjes in de omloop die je met een lokkertje sturen naar een website, waarbij wordt gevraagd om je MSN of Hotmail gegevens. Vul dit dus nooit in! "Duh" zou je denken, maar toch blijken veel mensen blind te worden door dat lokkertje via email; zoals "je hebt een geheim berichtje gekregen van ...."

De website van geheimbericht.nl ziet er zo uit:

update virus meldingen via MSN / Windows Live Messenger

oppassen voor het msn virus Gebruikers van het populaire MSN messenger zullen weer goed moeten oppassen, want er zijn weer flink wat msn-virussen in omloop. De lokkertjes die via een chatvenster binnenkomen zijn in diverse talen en soms verschijnt er alleen maar een linkje naar een website.

update msn virus

PC Hulplijn wordt de laatste week weer gebeld met meldingen over het msn-virus. Lokkertjes als "What color do my eyes look in this picture?" en "Hi, ich habe letztens ein paar Superheisse Urlaubsphotos von mir" verschijnen in je chatvenster van een bekend contactpersoon, waarbij wordt gevraagd een bestand te openen. Als je het msn-virus op je computer hebt dan zal er ook vanaf jouw pc berichten worden verstuurd naar jouw contactpersonen, wat dus heel vervelend is. Virusscanners zijn lang niet altijd in staat dit virus te signaleren en te verwijderen.

MSN-virus nog steeds actief

Nog steeds wordt PC Hulplijn dagelijks gebeld om het MSN-virus te verwijderen van het systeem. Het is een lastig virus die zeer "succesvol" blijkt. Het virus wordt nauwelijks herkend of onderschept door de beveiliging en het hobbelt zo van contact naar contact via het chatvenster van messenger. Ook de tekst die in het chatscherm verschijnt is divers dus het blijft moeilijk om hier op bedacht te zijn. Op dit moment zit het virus verstopt in een link die je naar youtube verwijst.

Pagina's

PC Hulplijn

Go to top