browser

Internet Explorer 9 gelanceerd

Internet Explorer 9 is gelanceerd Vanaf 15 maart 2011 heeft Microsoft Internet Explorer 9, of kortaf IE9, gelanceerd. Dit is het vervolg op de veelgebruikte Internet Explorer 8. Het belooft een veel snellere internet ervaring te worden en door de nieuwe technieken die er in zitten zal je in de toekomst websites gaan zien die er fraaier uitzien en veel meer mogelijkheden bevatten. De nieuwe versie belooft veel goeds en er is dus veel verbeterd op de vorige versie.

Microsoft komt met verplichte browserkeuze

Microsoft komt met een verplichte browserkeuzeVanaf de eerste week van maart krijgen windows gebruikers na een windows update een keuze menu voorgeschoteld waarin een browser kan worden gekozen.
Deze verplichte browserkeuze is het gevolg van de inspanningen door Neelie Kroes, die de oneerlijke concurrentie wilde tegengaan. Internet Explorer was altijd als enige browser standaard geinstalleerd, waardoor andere browser leveranciers moeilijk marktaandeel konden winnen.

Geen updates meer voor Mozilla Firefox 2

geen updates meer voor Mozilla Firefox 2.0Mozilla zal voor Firefox versie 2 geen nieuwe updates meer lanceren.
Deze versie wordt vanaf vandaag niet meer ondersteund.
Het advies is dan ook om over te stappen naar de nieuwere versie 3.0.

Browsers

Een (web)browser is een programma om websites mee te bekijken. Met een browser kunt u bladeren (ook wel surfen) door de webpagina's van internet. De meest gebruikte en bekendste browsers op dit moment zijn Microsoft Internet Explorer en Mozilla Firefox.

Het internet telt inmiddels al ruim 10 miljard pagina's! Iedereen kan in principe een eigen pagina publiceren op internet. Ook hier liggen de gevaren op de loer en dient een browser veilig maar ook beveiligd te zijn.

PC Hulplijn

Go to top