belastingaangifte

Digitale belastingaangifte verzenden; niet altijd even makkelijk

Steeds meer processen gaan tegenwoordig via het internet, zoals mail, chatten, het zoeken naar werk en het publiceren van nieuws. Het is zelfs mogelijk uw belastingaangifte via het web te versturen, maar dit geeft vaak problemen waar de gebruikers zich geen raad mee weten. Het meest voorkomende probleem is de “ongeldig certificaat” melding op de website van DigId.nl, gevolgd door het mislukken van de beveiligde verbinding, wat een foutmelding of blanke pagina veroorzaakt.
 

storing website DigId website belastingdienst

storing website DigId belastingdienstVandaag (23 maart) is PC Hulplijn meerdere keren gebeld vanwege het niet kunnen voltooien van de belastingaangifte via de website van DigId.
Na het verzenden wordt een browser geopend en dan verschijnt er een foutmelding m.b.t. een verlopen certificaat. Hierna kan de pagina alleen maar worden gesloten.

Electronisch verzenden van belasting aangifte

Het digitaal verzenden van de belastingaangifte wil nog wel eens niet lukken. Vaak is de oorzaak van het probleem de aanwezige virusscanner die het verzenden blokkeert. Het tijdelijk uitzetten van de "real-time protection" is meestal voldoende om de belastingaangifte te kunnen doen. Om de virusscanner tijdelijk uit te zetten klikt u rechtsonderin, met de rechter muisknop, op het desbetreffende pictogram.

PC Hulplijn

Go to top