Windows Live Mail stopt met ondersteuning Outlook.com

Geen ondersteuning meer voor hotmail, live, msn, outlook

Windows Live Mail gebruikers met een hotmail-, live-, msn- of outlook mailadres zullen na 30 juni 2016 moeten overstappen op een ander mail programma. De meeste gebruikers hebben inmiddels een email bericht ontvangen met daarin de uitleg door het team van outlook.com. Microsoft gaat vanaf die datum haar outlook.com mail dienst wijzigen en gebruik maken van nieuwe en veiligere synchronisatie technieken. Windows Live Mail zal niet worden ge-update, het gevolg is dat er geen mail meer kan worden ontvangen of worden verzonden. Als alternatief raadt Microsoft de nieuwe Mail-app aan voor op de computer. Mozilla Thunderbird is ook een werkbare oplossing met redelijke uitgebreide mogelijkheden. Natuurlijk is het gebruik van outlook.com via een browser ook prima te doen.

Ondersteuning Outlook.com stopt voor Windows Live Mail

In de afgelopen weken krijgen Windows Live Mail gebruikers onderstaand bericht in hun postvak in. Dit is overigens géén phishing mail, wat het mogelijk wel doet vermoeden.

"Beste gebruiker,

Eerder dit jaar introduceerden we een nieuw Outl‍ook‍.‍com dat krachtiger, veiliger en betrouwbaarder is.

U lijkt zich momenteel met Windows Live Mail 2012 bij uw Outl‍ook‍.‍com-account aan te melden. Windows Live Mail 2012 biedt geen ondersteuning voor de synchronisatietechnologie die het nieuwe Outl‍ook‍.‍com gebruikt. Wanneer eind juni het upgraden van de accounts begint, kunt u niet langer e-mail verzenden of ontvangen die naar uw Outl‍ook‍.‍com-account in Windows Live Mail 2012 is verzonden. U kunt uw Outl‍ook‍.‍com-account natuurlijk altijd via een webbrowser blijven gebruiken en u blijft toegang tot al uw huidige gegevens in Windows Live Mail 2012 houden.

Indien u momenteel Windows Live Mail 2012 gebruikt, raden we u aan vanaf nu de Mail-app in Windows te gaan gebruiken. De Mail-app is geïntegreerd in Windows 8.1 en Windows 10. U kunt eenvoudig de app starten en uw Outl‍ook‍.‍com-account toevoegen.

Als u Windows 7 gebruikt, kunt u om de Mail-app te gebruiken naar een nieuwere versie van Windows upgraden. Als u niet wilt upgraden, kunt u uw account via een webbrowser openen of een gratis 1-jarig abonnement op Off‍ice 365 Personal nemen en u met Outlook 2016 bij uw account aanmelden.* Outlook 2016 werkt op Windows 7, Windows 8/8.1 en Windows 10.

Zorg dat u vóór 30 juni 2016, wanneer wij beginnen met het upgraden van accounts die momenteel Windows Live Mail 2012 gebruiken, actie onderneemt.

We verontschuldigen ons voor het ongemak die deze wijzigingen kunnen veroorzaken. Als u meer vragen hebt, bekijk dan onze antwoorden op de Veelgestelde vragen in dit helponderwerp. U kunt ook contact met Microsoft-ondersteuning opnemen.


Met vriendelijke groet,
Het team van Outl‍ook‍.‍com

Microsoft"

Alternatieven voor Windows Live Mail

Microsoft zelf adviseert iedereen om de nieuwere Mail-app te gaan gebruiken die standaard aanwezig is in Windows 8 en 10. Hierin zijn wel wat nadelen te noemen, waarvan het belangrijkste nadeel het gebrek aan overzicht is. Veel gebruikers die wij al geholpen hebben vinden het mail programma Mozilla Thunderbird een beter alternatief. De keuze is aan u. Wilt u advies of hulp bij de installatie van het programma if mail account? Wij helpen u graag en op afstand is het zo gepiept!

PC Hulplijn

Go to top