El Capitan download knop werkt niet

El Capitan OSX downloaden

OS X El Capitan is het twaalfde besturingssysteem voor MAC-computers en is de opvolger van MAC OS X Yosemite. El Capitan is op 30 september 2015 vrijgegeven voor MAC OS X gebruikers.
Dit besturingssysteem is te downloaden vanuit de appstore. Het kan voorkomen dat de download niet goed verloopt en de download knop niet aangeklikt kan worden. Een veel voorkomende oorzaak is een eerdere download die niet voltooid is of niet goed gedownload is. Daarbij kan dit probleem worden veroorzaakt door het onjuiste Apple account wat aangemeld staat binnen de appstore.

OSX El Capitan update download knop is grijs

OS X El Capitan update downloaden en installeren

Om het update probleem op te lossen zullen we een aantal stappen moeten doorlopen. Controleer als eerste of je met een account met de juiste rechten ingelogd bent binnen de appstore.

Klik hiervoor boven aan in de menu balk op store (zorg hiervoor dat de appstore is geopend)

Kijk hier naar het email adres wat aangemeld staat en klik op info. Controleer hier de gegevens van het account. Als hier niet het juiste account staat, log dan het verkeerde account uit en meld daarna aan met het juiste account.

aangemelde account binnen de appstore van apple

Als hier wel het juiste account staat en/ of de download knop doet het nog steeds niet werkt, dan is er mogelijk een mislukte download op de MAC binnengekomen. Hiervoor openen we als eerste de Finder en gaan dan naar Programma’s.

Mislukte download van El Capitan

In de Programma’s lijst zal een programma genaamd OS X El Capitan staan. Verwijder dit programma en herstart dan de computer.

mislukte download van OS X El Capitan

Nadat de computer is herstart kunnen we gaan kijken of we El Capitan weer kunnen downloaden. Open de appstore. Klik dan rechtsboven aan op updates. Nu komt OS X El Capitan weer tevoorschijn.
Klik op lees meer. Als alle stappen goed zijn uitgevoerd, zal de download knop weer beschikbaar zijn en kan El Capitan gedownload worden. Download El Capitan en voer de installatie uit.

Download knop van El Capitan update werkt weer

Probleem niet opgelost? PC Hulplijn helpt!

Bovengenoemde oplossing is één van de mogelijke oorzaken waarom OSX El Capitan niet kan worden gedownload of geinstalleerd. Via hulp op afstand kunnen we je razendsnel helpen om het update probleem van je MAC op te lossen. Bel direct naar onze helpdesk en ervaar het gemak van computerhulp op afstand.

PC Hulplijn

Go to top