Google toolbar 6 met vertaalfunctie; handig maar met vervelend trekje

Onderwerp: 

werkbalk icoontje google vertaal optieGoogle heeft met versie 6 van google toolbar een leuke "1-klik" vertaal optie toegevoegd aan zijn werkbalk. Een hele pagina kan zo in 1 keer worden vertaald naar je eigen taal. Dit werkt best leuk en zo kan je bijvoorbeeld ook eens een website bezoeken wat in het chinees is en door Google voor het grootste gedeelte vertaald wordt naar het nederlands. Het gaat hier wel om de tekstuele inhoud, afbeeldingen waar tekst in zit kunnen niet worden vertaald.


screenshot google toolbar vertaal optie

Het vervelende trekje wat kan voorkomen na de installatie van deze toolbar, is dat standaard op elke pagina een "ballon" op komt met een vertaling van het woord waar de muis op staat.  

google toolbar automatische vertaal optie

Het uitvinken van de vertaalknop binnen opties is dan niet voldoende. Je zal op bewerken moeten klikken en dan het eerste vierkantje uitvinken. Ook het 2e vierkantje kan hier desgewenst worden uitgevinkt, omdat met deze optie bij elke niet-standaard taal google een vertaling gaat voorstellen. Als dit is gedaan dan kan je daarna het hulp programma "vertalen" weer aanvinken zodat deze als knop standaard zichtbaar wordt in de toolbar. Zo kan je zelf bepalen wanneer je een pagina wenst te vertalen.

Google toolbar heeft naast de bekende onderdelen ook een nieuwe knop Bladwijzers geintroduceerd, wat bekend is als de favorieten van Internet Explorer. Je hebt hiervoor wel een google account nodig, maar het voordeel is dan ook dat je bladwijzers centraal worden opgeslagen zodat je ook vanaf een andere pc er makkelijk gebruik van kan maken.

Versie 6 is nu beschikbaar voor Internet Explorer, terwijl gebruikers van Mozilla Firefox versie 5 zullen zien.

Download de nieuwe Google toolbar.

PC Hulplijn

Go to top