Google Picasa 3 is beschikbaar

Onderwerp: 

Google Picasa 3 is beschikbaarDe nieuwe Google Picasa 3 is uit en te downloaden sinds 15 December 2008. Deze populaire fotobeheerprogramma is eenvoudig en snel en daardoor geschikt voor een groot publiek. Bovendien is het gratis.

Picasa brengt met groot gemak orde in Uw digitale fotocollectie, en daar heeft U geen snelle computer voor nodig. De software beschikt over mogelijkheden om foto's makkelijk te bewerken, uit te printen of per e-mail te verzenden. Picasa is eenvoudig in gebruik en goed te begrijpen.

Bestandsstructuur voor foto's Het is altijd lastig het overzicht te behouden in een grote hoeveelheid digitale foto's. U doet er goed aan een bepaalde systematiek te hanteren om zodoende het archief overzichtelijk te houden. Een goed voorbeeld: plaats elke reeks foto's in een apart mapje en gebruik de datum 20081227 als begin van de mapnaam, aangevuld met extra informatie (bijvoorbeeld " Kerst"). De mapjes worden dan automatisch op datum geordend, terwijl tegelijkertijd duidelijk is waar een mapje over gaat.

Naam en locatie van foto's aanpassen In Picasa worden foto's gemakkelijk van de ene map naar de andere gesleept en kan de naam eventueel worden aangepast. De originele bestanden worden niet zonder toestemming gewijzigd. De bestandsnamen van een reeks foto's kunnen heel eenvoudig in één keer worden aangepast door deze te selecteren en vervolgens te kiezen voor Afbeelding, Meerdere bewerken, Naam wijzigen. De bestanden krijgen dan allemaal dezelfde naam, aangevuld met een oplopend nummer.

Importeren van foto's Het importeren van foto's gaat heel eenvoudig d.m.v. de knop Importeren. Picasa importeert automatisch de foto's van de aangewezen locatie (bestandsmap of toestel). Kijk wel uit dat na het selectief importeren de nog niet geïmporteerde originele bestanden niet worden gewist. Kijk ook even naar de functie Extra, Mappenbeheer waar kan worden aangegeven welke fotomappen meegenomen moeten worden en welke niet.

Mogelijkheden voor het verbeteren van foto's Met Picasa kunnen foto's heel eenvoudig worden bewerkt. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van rode ogen, het verscherpen, rechtzetten, bijsnijden, en het aanpassen van de kleuren en het contrast. Deze basisbewerkingen zijn direct toe te passen nadat er een foto is geselecteerd. Met de knop Ongedaan maken kunnen wijzigingen stap voor stap weer worden teruggedraaid. Met de knop Naar bibliotheek is het mogelijk terug te keren naar het overzicht. De bewerkingen worden niet op de originele foto doorgevoerd, en dat is een erg prettige gedachte! Zo blijven deze foto's behouden, de wijzigingen worden namelijk opgeslagen in een bestand met de naam Picasa.ini dat opgeslagen wordt in dezelfde map als de bewerkte foto. Het zijn wel verborgen bestanden, in de Windows Verkenner moet dus eerst via Extra, Mapopties, tabblad Weergave de optie voor het weergeven van verborgen bestanden worden geactiveerd. Wat Picasa voornamelijk zo gebruikersvriendelijk maakt, is de integratie met andere software. Foto's kunnen eenvoudig per e-mail verzonden worden De bestandsgrootte van de foto's wordt aangepast aan de beperkte snelheid van internet zodat ook met een trage internetverbinding de e-mail snel verzonden en ontvangen kan worden.

 • Exif in Raw
 • Camera -informatie in RAW-bestanden is zichtbaar.
 • Een film maken van favoriete foto's
 • Uitgebreide mogelijkheden om filmpjes te bewerken en samen te stellen (ook uit foto's) en om geluid toe te voegen, vooral voor uploaden naar YouTube. Leuk speelgoed.
 • Foto's bestellen
 • U kunt met de knop bestellen foto's direct bij AH, het Kruidvat of een van de andere online fotoservice's bestellen, waar deze professioneel worden afgedrukt.
 • Teksteditor
 • Tekstlabels en watermerken kunnen op allerlei manieren op foto's worden geplaatst. Handig voor titel foto's en wenskaarten
 • Retoucheren
 • Het wegwerken van kleine schoonheidfoutjes en dat is natuurlijk vooral van belang voor gescande oude dia's en foto's. Helaas ontbreekt correctie van lensvertekening en perspectief. Andere mogelijkheden:
 • Foto's op CD of DVD branden.
 • Een screensaver maken.
 • Collage maken van Uw mooiste foto's.
 • Een webalbum maken van Uw mooiste foto's.
 • Download Picasa 3 hier

PC Hulplijn

Go to top