Windows 10 upgrade gratis tot 29 juli

Windows 10 upgrade gratis tot 29 juli 2016

Het is bijna een jaar geleden dat Windows 10 officieel werd gelanceerd. Het feit dat het systeem dit keer een gratis upgrade is geweest, heeft ervoor gezorgd dat er massaal is overgestapt. De Windows 7 en 8.1 gebruikers, die tot nu toe de kat uit de boom kijken, hebben nog 1 maand de tijd om gratis gebruik te maken van deze Windows 10 upgrade aanbieding. Deze gratis mogelijkheid is echter tot 29 juli 2016 geldig. Hierna zal er voor dezelfde licentie betaald moeten worden. 
Overweeg je om Windows 10 te gaan gebruiken, maar durf je het niet aan, of heb je geen melding gekregen? Overleg dan met 1 van onze ICT-specialisten wat in jouw geval de beste keuze is. Met jaren upgrade ervaring helpen wij je graag op de goede weg!

Geen melding ontvangen van de upgrade?

In de afgelopen maanden zou je herhaaldelijk op een Windows 7 / 8.1 machine een melding moeten hebben gezien, rechts onderin op de taakbalk. Als deze melding niet is geweest, dan is het Windows besturingssysteem systeem mogelijk niet up to date of er worden helemaal geen updates ontvangen. Het kan ook zijn dat het besturingssysteem niet een legitieme versie is.

Kan ik al mijn programma’s blijven gebruiken?

Dat is wel de bedoeling, maar we weten uit ervaring dat dit lang niet altijd op gaat. Om het een en ander grotendeels uit te sluiten kan er van te voren worden gecontroleerd of de programma’s en gekoppelde apparaten compatibel zijn met Windows 10. Klik in het Windows 10 upgrade menu op “Uw PC controleren” om te zien welke problemen en oplossingen er zijn voor je systeem.

Kan ik eenvoudig terug naar mijn oude besturingsysteem?

Mocht de upgrade niet goed genoeg lukken of ben je niet tevreden met het nieuwe systeem? In principe kan je alles volledig terugdraaien naar voor de upgrade. Hier hebben we op zich genoeg positieve ervaring mee, op een enkele uitzondering na. Het blijft daarom altijd een risico, zoals met elke update / upgrade, dus een goede backup van de belangrijkste bestanden is altijd zeer belangrijk!

Kan ik wachten op de volgende Windows?

Je kan natuurlijk de aankomende jaren voort met Windows 7 of 8.1. Voor zover nu bekend is zal Microsoft geen nieuwe Windows versie uitbrengen, maar zullen ze Windows 10 blijven verbeteren en ontwikkelen. Er komt natuurlijk een tijd dat je wel mee moet gaan en de overstap zal moeten maken. Windows 10 is op zich al een heel stabiel systeem en fijn om mee te werken. Al zijn de meningen natuurlijk altijd verdeeld.

Hulp of advies nodig met de Windows 10 upgrade?

Een ICT specialist helpt je graag op een veilige manier met de overstap naar Windows 10.

PC Hulplijn

Go to top