Banking-Trojan virus verspreid via diverse webwinkels

 

Direct Computerhulp nodig?
Bel 0900 555 55 33 (90cpm)

Als u afgelopen maandag 17 maart online hebt gewinkeld via webshops op internet dan bent u mogelijk een slachtoffer van een zogeheten 'banking-trojan', die via advertenties is binnengedrongen op de computer. Deze Banking Trojan is een virus die wordt ingezet om banktransacties, via internet-bankieren, weg te sluisen naar andere rekeningen. Het virus draait ongemerkt mee op de achtergrond en is niet direct zichtbaar.
Inmiddels is het gevaar weer geweken, maar deze advertenties zijn wel op zeer grote schaal ingezet. De verspreiders hebben op die dag bewust websites gekozen waar mensen geld uitgeven:

Marktplaats, Wehkamp, Groupon, Lexa

advertentienetwerk grote webwinkels misbruikt voor banking trojanZalando, Neckermann, Zorgverzekeraar VGZ, Saxion Hogescholen, Vakantieveilingen, Arke, Boekvandaag, ECI, Bagageonline.
Deze zeer bekende websites zijn genoemd in diverse nieuwsberichten omtrent dit besmet advertentienetwerk. Maar het zijn er zeer waarschijnlijk nog een flink aantal meer. Dezelfde dag is het verpreiden van dit virus wel weer stopgezet en offline gehaald.

 

Belangrijk om de computer goed en grondig te scannen

Indien u op die maandag heeft gewinkeld dan is het zeer aan te raden de computer te scannen met een goed virus en/of malware scanner. Bekende scanners zijn o.a. Malwarebytes, Avast, Avg.
Er wordt gebruik gemaakt van diverse fouten waardoor de injectie kan plaatsvinden. Programma's zoals Adobe, Silverlight, Java zijn bekende voorbeelden.

Wilt u zeker weten dat uw computer virus vrij is dan controleren we graag de computer voor u. Daarnaast geven we onder meer advies om dit soort virussen in de toekomst te voorkomen en kunnen we de computer up to date maken en bijvoorbeeld een advertentie blocker installeren indien u dit wenst.
 

PC Hulplijn

Go to top