Office Online - Gratis Word, Excel en Powerpoint

Office Online met Word, Excel en Powerpoint

Word, Excel en Powerpoint zijn de meest populaire programma's waarmee je documenten, spreadsheets of presentaties kunt maken, bewerken en bekijken. Een geïnstalleerde, betaalde versie op de computer, is hoe de meeste van ons dit soort programma's gebruiken. Sinds enige tijd zijn er diverse online varianten te vinden, die voor de meeste gebruikers nagenoeg hetzelfde kunnen. Microsoft, Google en nu ook Apple zijn op dit gebied flink aan het timmeren. Vanwege de concurrentie tussen deze software reuzen is het grote voordeel voor de eindgebruiker dat de online varianten veelal gratis te gebruiken zijn. Hoe mooi is dat?

Documenten maken en bewerken in de Cloud

Voordelen van Office Online t.o.v. Office als softwarepakket

  • Bestanden bewerken en opslaan in een online ruimte met toegang vanaf alle apparaten met je beveiligde account.
  • Office Online en al haar applicaties is gratis te gebruiken
  • Geen installatie benodigd op een computer, met als voordeel ook geen foutmeldingen of problemen door updates.
  • Eenvoudig documenten delen met anderen. Kan ook als bijlage worden verzonden via mail.

Hoe werkt dat nou en wat heb ik allemaal nodig om te kunnen starten? 

Om te starten met het online werken heb je simpelweg een computer of tablet nodig met een 'up to date', oftewel moderne browser. Kort gezegd de laatste versie van Google Chrome, Internet Explorer of Mozilla Firefox, Safari etc.
Je bewerkt namelijk de documenten in de browser. Het document kan daarna direct op het apparaat worden opgeslagen, maar ook in een online opslagruimte. Het voordeel van de online opslagruimte is dat het document eenvoudig weer op een ander apparaat geopend kan worden. Zo kan je thuis en op kantoor en op verschillende apparaten makkelijk een document bewerken. Dus ook via je tablet of smartphone zijn de Word, Excel en Powerpoint documenten te openen en te bewerken!

Om gebruik te maken van deze gratis dienst heb je een account nodig om je aan te melden en klaar is Klara.

Microsoft Office Online

online producten van Office Online

Office Online is een verzameling van applicaties die met 1 account of met meerdere gebruikers gezamenlijk gebruikt kan worden.
Voor Office Online heb je een gratis (mail)account nodig waarna je gebruik kan maken van alle onderstaande producten. Dit alles wordt geïntegreerd met een hotmail, live of outlook mail account. Onedrive is de online opslag methode waarbij je 15GB aan vrije ruimte ter beschikking hebt. 
Een groep mensen kunnen zo ook tegelijkertijd aan een document werken, wat best handig kan zijn. 
Wanneer je bent aangemeld kan er makkelijk geschakeld worden tussen alle applicaties.

makkelijk schakelen tussen de applicaties van Office Online

Bestaande gebruikers van Word kunnen zonder al te veel moeite overweg met de Online versie. Deze heeft de vertrouwde 'look and feel' als de geïnstalleerde Word op de computer.

Word als online applicatie in een browser

Ook Excel is prima te gebruiken. zie onderstaande screenshot geopend in een Google Chrome browser.

Weinig verschillen van Excel Online met Excel als geïnstalleerd programma

Office Account aanmaken

Om te starten heb je een microsoft account nodig zoals een @live.nl, @hotmail.nl, @outlook.com. Heb je die niet dan kan je deze aanmaken. Ga naar https://office.live.com/ .

Office applicaties niet in het Nederlands

Het kan voorkomen dat sommige applicaties niet geheel in de Nederlandse taal zijn. Echter is dit via de accountinstellingen en soms per applicatie allemaal om te zetten.

 

We zullen ook aandacht besteden aan Google Docs en Apple Works in een volgende pagina.

 

PC Hulplijn

Go to top