Outlook zoeken: "De opgegeven tekst is niet gevonden"

Outlook 2013 foutmelding “De opgegeven tekst is niet gevonden”

Als je gebruikt maakt van het mail programma Outlook van Microsoft Office en je gebruikt de zoekfunctie om snel een mail te vinden, dan kan de foutmelding “De opgegeven tekst is niet gevonden” opkomen . Deze foutmelding wordt veroorzaakt door een probleem met de Windows indexering functie. Het indexeren van de mails en tekst is nodig om snel een resultaat te laten zien. Een oplossing voor dit probleem kan het herstellen van het geinstalleerde Office programma zijn. Lees verder hoe je Office als programma herstelt en zo weer op een snel manier mails kunt vinden.

Foutmelding Outlook: De opgegeven tekst is niet gevonden

Als Outlook handmatig in de indexeringsopties wordt toegevoegd en nog steeds geen mails kan vinden,
komt dit mogelijk doordat er een 2e (lees: oude) versie van Microsoft Office is geïnstalleerd op de computer.
Dit probleem wordt opgelost door de 2e versie van Microsoft Office te verwijderen van de computer en de juiste versie van Microsoft Office (online) te herstellen.

Het probleem lost je op door de volgende stappen te volgen:

Stap 1:
Klik met de rechter muis knop op het start menu, en open vervolgens programma’s en onderdelen.
Als programma’s en onderdelen geopend is krijgt u een lijst van alle geïnstalleerde programma’s. zoek hierin naar de versie van Microsoft Office die u op de computer heeft staan. Als u 2 versies van Microsoft Office ziet staan, is het de bedoeling dat de versie die niet gebruikt wordt, word verwijderd.

Stap 2:
Klik op je huidige office pakket. Daarna klikt je boven aan op wijzigen. Er komt nu een nieuw schermpje met de vraag of je office online wilt herstellen of snel wilt herstellen. Klik op online herstellen. Office zal zichzelf nu gaan herstellen. Dit kan enige tijd in beslag nemen, wacht dit dus rustig af.

Stap 3:
Na het online herstellen kan outlook opnieuw gestart worden. Binnen outlook kunnen nu weer mails gevonden worden op de desbetreffende zoekterm. Het kan wel zijn dat dit in het begin traag is of nog niet werkt omdat het indexeren nog wel enige tijd in beslag neemt. Heb je het idee dat het nog niet werkt? Kijk dan weer even bij de indexeringsopties en check of Outlook genoemd staat.

Probleem niet opgelost? PC Hulplijn helpt!

Er zijn soms meerdere oorzaken te vinden voor een probleem wat zich uit. Dit komt omdat elke gebruiker weer andere programma's gebruikt of ook een probleem erger maakt. Bovenstaand is daarom een oplossing en niet dé oplossing. We helpen graag om de zoekfunctie in Outlook weer werkend te krijgen op jouw systeem!

PC Hulplijn

Go to top