Grote bestanden niet zomaar via email kunnen worden verzonden?

  Het verzenden van grote bestanden via email kan nog wel eens problemen geven. Veel mailboxen hebben een beperking waardoor er niet meer dan enkele mb's opslagruimte beschikbaar is. Ook stellen veel mail providers een beperking aan het maximum grootte van bijlagen. Dit is meestal beperkt tot zo’n 5 of 10 mb. ( Hotmail en Gmail zijn overigens een uitzondering ) Het via e-mail verzenden van bestanden of programma's die tientallen mb's groot zijn is dan niet mogelijk. Vooral de digitale foto’s die vandaag de dag telkens mooier zijn en dus groter van formaat zijn, leveren nog wel eens een probleem op. Het verwijderen van zo’n veels te grote mail uit ‘postvak uit’ of ‘outbox’ kan dan zeer lastig worden.

PC Hulplijn helpt regelmatig mensen met vastgelopen mail die soms wel 300mb groot zijn! Gelukkig zijn er diverse webdiensten die hiervoor een oplossing bieden. Ze laten je het bestand naar hun servers uploaden, en geven jou een download link. Je hoeft alleen deze link naar je contact(en) te sturen, en deze kunnen het bestand of programma vervolgens downloaden. Het versturen van illegaal materiaal zoals gekopieerde software of commerciële muziek via dit soort diensten is niet toegestaan. Ook kunnen we je niet garanderen dat de e-mailadressen die je ingeeft, niet wordt gebruikte voor ongewenste reclame. Lees hiervoor de voorwaarden op de de websites, gebruik eventueel een gratis e-mailadres (Hotmail , Gmail , etc.)

Hieronder een opsomming van diverse diensten om grotere bestanden te versturen:

wetransferWeTransfer
De meest populaire op dit moment is WeTransfer. Bestanden kunnen worden toegevoegd tot een max van 2GB. Vul daarna je eigen mailadres in en het emailadres plus naam in van de ontvangende partij en er kan verzonden worden. Via email wordt je op de hoogte gesteld. Eenvoudiger kan het bijna niet.

Gratis account en betaald
registreren: nee
Nederlandstalig: ja
Maximal grootte: 2GB
Online blijven van bestand: 7 dagen
 MailBigFile

Als bestanden niet groter zijn dan 100 MB zijn dan kun je bij Mailbigfile uitstekend terecht. Helaas blijven bestanden maximaal slechts drie dagen staan. Wie meer wensen heeft zal een 'Pro' of 'Business Account' moeten afsluiten waarbij de limiet wordt opgetrokken: tot maximaal 2 GB, maximaal vijf ontvangers per bestand en het uploaden zal veel sneller gaan.

Nederlandstalig: Nee.
Registreren: Nee.
Maximale grootte: 2GB.
Online blijven van bestand: 3 dagen.
Opties: Pro, Bussiness, of Enterprise Account afsluiten. Snellere upload, veilig versleutelde overdracht, Support: Snelle reactie, adresboek, 14 dagen online blijven van bestanden, ieder bestand kan tot 25 x worden gedownload, eigen bedrijfslogo en kleuren etc. Neem zelf een kijkje op www.mailbigfile.com
Privacy: MailBigFile belooft geen e-mailadressen door te verkopen en geen spam te sturen. www.mailbigfile.com


Senduit
Slechts in twee stappen! In het eerste veld blader je naar het bestand op je pc, in het tweede veld kun je zelf aangeven hoe lang het bestand online blijft staan (van 30 min. tot een week). Daarna klik je op 'upload', waarna je een link krijgt die je naar de gewenste persoon kunt sturen. Voor bestanden tot 100 MB.

Nederlandstalig: Nee.
Registreren: Nee.
www.senduit.com


TransferBigFiles
Voor bestanden tot 2GB. Uploaden, e-mail adres opgeven, en verzenden. Het bestand blijft 5 dagen online. De bestanden kun je meteen versturen. Je hoeft je zelfs niet in te schrijven.
Wil je deze dienst vaker gebruiken, dan kun je ook een hulpprogramma downloaden, de TBF DropZone Cliënt. Hiermee kun je de bestanden beheren en ze heel makkelijk versturen door ze te slepen. Vastgelopen uploads kunnen worden voortgezet waar ze gebleven waren, en TBF beloont zijn vaste klanten met een langere houdbaarheid van 10 dagen. Daartegen staat weer dat de uploads via de DropZone cliënt maar 1 GB mogen zijn in plaats van 2 GB.

Nederlandstalig: Nee.
Registreren: Ja.
www.transferbigfiles.com
 

Ervaar het gemak van computerhulp op afstand: 0900 555 55 33 (90cpm)

Bel naar 0900 555 55 33 (90cpm) en u wordt direct geholpen door een van onze getrainde computer-specialisten.
Liever een vast tarief? Neem een abonnement, koop een strippenkaart of kies voor een oplossing tegen vaste prijs!

Telefonisch Strippenkaart Abonnement Vaste prijs oplossing

Veilig betalen voor computerhulp in onze webshop

 

Nieuwsbrieven

PC Hulplijn houdt u gratis op de hoogte van nieuwtjes, computergevaren, problemen en oplossingen van het moment

Go to top