100 euro boete via Ukash door Politie Eenheid Bestrijding Cybercrime virus

Politie Eenheid bestrijding Cybercrime virus blokkeert computersEen nieuw politie virus is ontdekt die opnieuw de computer blokkeert met een melding en een boete laat zien van 100 euro. De boete dient betaald te worden via Ukash of Paysafecard. Na de betaling van de boete zou de blokkering van de computer worden opgeheven staat onderaan de tekst vermeld. Hoewel de opmaak en het politie logo er mooi opgemaakt uit ziet, waardoor deze melding een schrikreactie kan veroorzaken, valt het ook op dat een dik gedrukte tekst in het duits geschreven is. "Ihr Computer Wurde Gesperrt!"

Dit virus is van dezelfde makers als van de andere bekende varianten die in de afgelopen maanden verschenen zijn: Het BUMA STEMRA virus, het Politie Nederland Cybercriminaliteit, het KLPD virus en het Blokkade wegens schending Nederlands recht.

Politie Eenheid Voor De Bestrijding Cybercrime

Op het beeldscherm is dan o.a. het volgende te lezen: "Uw computer is geblokkeerd omwille van de vastgestelde cyberactiviteiten. De geldboete bedraagt 100 euro. De betaling dient binnen 48 uur na de ingebrekestelling geschieden. Als de geldboete niet rechttijdig betaald is, zult u naar aanleiding van deze feiten strafrechtelijk vervolgd worden

Ukash en Paysafe

Er wordt gesommeerd om binnen 48 uur een betaling te doen via de o.a Ukash en Paysafecard welke bij diverse tankstations en winkelketens ( HEMA ,KijkShop, Primera) kunnen worden aangeschaft. Betaling levert overigens niets op. Het virus en de melding blijven aanwezig na het opstarten van de computer en deze is nog steeds geblokkeerd.

Wat doet het virus:

Als het virus zich genesteld heeft op de computer dan zie je telkens onderstaand bericht op je bureaublad verschijnen. Windows zelf kan dan amper of niet meer worden gebruikt. Vaak lukt het nog wel om de PC in veilige modus te laten starten. Echter het kan ook zijn dat de computer na de infectie niet meer opstart en blijft hangen in het opstartproces. Zie hier een voorbeeld van de melding die verschijnt:

Politie Cybercrime virus

Verwijderen van dit virus "Politie Eenheid Voor De Bestrijding Cybercrime"

Het verwijderen dit virus kan lastig zijn. PC Hulplijn heeft inmmiddels verschillende manieren gevonden om het weer weg te krijgen, afhankelijk van de huidige situatie van de computer. Maar tot nu toe zijn wij prima in staat het virus te verwijderen en de computer weer in orde te krijgen zonder verlies van gegevens of programma's!

Onze werkwijze

Indien de geïnfecteerde computer Windows Vista of Windows 7 bevat dan zijn we nu bijna altijd in staat om het virus te verwijderen zonder de rescue cd. Voor Windows Xp machines maken we het meest gebruik van een rescue / opstart cd waarmee we een ingang hebben om het virus te tackelen. Mocht je dus hulp van ons in willen schakelen en je hebt een andere computer in je bezit, dan ben je sneller af als je deze cd alvast vooraf gemaakt hebt. Het maken van deze rescue cd is niet moeilijk. Klik op Hirens Rescue CD maken en volg de stappen. Als je er niet uitkomt dan sturen we je ook graag geheel kosteloos deze cd toe als dit nodig is. Voor hulp bij het verwijderen van dit virus op je computer, kan je bellen naar 0900 555 55 33. Via hulp op afstand wordt je systeem weer opgeschoond. De gemiddelde tijdsduur voor het verwijderen van dit virus is 20 - 30 minuten. Afhankelijk van de situatie in deze.
Of neem een onderhoud en support abonnement en profiteer van computerhulp en service voor een vast tarief. Klik hier voor meer informatie.

Onderwerp: 

Ervaar het gemak van computerhulp op afstand: 0900 555 55 33 (90cpm)

Bel naar 0900 555 55 33 (90cpm) en u wordt direct geholpen door een van onze getrainde computer-specialisten.
Liever een vast tarief? Neem een abonnement, koop een strippenkaart of kies voor een oplossing tegen vaste prijs!

Telefonisch Strippenkaart Abonnement Vaste prijs oplossing

Veilig betalen voor computerhulp in onze webshop

Abonneer u nu op onze gratis nieuwsbrief

PC Hulplijn houdt u gratis op de hoogte van de computergevaren, problemen en oplossingen van het moment:

Go to top